Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене на волана на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Виене на волана на Алфа 156

Колеги , първо честит празник на всички ...
    Въпроса ми е следния , имам алфа 156 и напоследак нещо волана при оборот почна да издава един странен звук , наподобяващ виене ... на какв може да се далжи това ?

Ами на ниско ниво на хидравличната течност в казанчето например
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Или се е пенсионирала помпата на хидравликата/С шеговит тон за приповдигане на настроението/Ако имаш течове на масло от някъде може и въздух да има по системата,но в повечето случаи помпата си заминава.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Провери нивото на хидравличната течност, но залагам на помпа.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Доктор ох боли,може и ролка да е трябва ухо,също алтернатор лагери.

Last edited by napoli; d.m.y г., 23:53.
          Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

И при мен виеше

И долях 100-на грама хидравлична течност(до ръба че се поолях леко) и се пооправи. Пак се чува лек шум ама се търпи .
            Ако не се оправи ходи на майстор - помпа ще да е 99%.
            ALFA 156 1.9JTD '98
            ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Щом доливаш толкова много тов не е нормално! Наблюдавай го, ако скоро се почви проблема със загуба може и теч рейка да е. Когато не работи помпата при въртене на волана вие, и хидравликата не сработва.
              sigpic

Comment

за волана

Вие ти казвам, като въртиш волана, и на 1000 оборота празен ход, затяга все едно с клещи някой стяга волана - като подадеш газчица се оправя, но на място да въртиш волана, и особено на баир, е мъка. Ако течността в казанчето ти е догоре и не се губи, ще да е помпа. Лошото е че не става по-добре с времето...... Тука във Варна едно момче ми пробва колата, с тия симптоми било, и ми се похвали взело хидр.помпа от Ферариста и си решило проблема (мн заигравка обаче бил труда по ремонта), та ще трябва и аз да се ориентирам.
                Alfa 156 2.0 - ех,
                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Колега от Русе кара вече две години без помпа на хидравликата, вие, трудно се върти и в движение и на място!
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Колега от Русе кара вече две години без помпа на хидравликата, вие, трудно се върти и в движение и на място!
                    Това не е ли опасно? Камикадзе?

Comment

да се включа в темата... имаше една гумена шаиба явно за уплътнение - тънка и кръгла на пръчката за мерене на нивото на хидравлична течност, тази гумичка падна вътре когато го мерех... бърках с дълга отверка да я извадя но не става все едно я няма... може ли да направи проблеми ?

Comment

Трудно ще я глътне тая гума. Рови вътре. Там трябва да е. Ако я е глътнала все пак е лошо.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ако я е глътнала и ма някакъв проблем мисля ,че ще го усетиш веднага.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

аз бърках преди да я запаля рових и я нямаше....

Comment

Понеже аз съм с казанче от 145, там ако изтървеш нещо и го е засмукало, не помня при стандартните казанчета на ТС(черните) дали филтъра беше на маркуча дето влиза маслото в казанчето, или на това дето излиза.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X